Sluchátka Sennheiser RS 195 vzbuzují úspěch

0
3351

Bezdrátová sluchátka RS 195 od společnosti Sennheiser byla představena na veletrhu CES a první dojmy značí o jediném: kabel jim rozhodně nechybí!

Svá první bezdrátová sluchátka společnost Sennheiser uvedla na trh již před 22 lety a i tehdy sklidila úspěch. Kamenem úrazu bylo řešení optického přenosu pomocí infračerveného paprsku, kdy jakákoli překážka rušila přenos, nemluvě u skutečnosti, že tehdejší model IS 850 stál ohromnou sumu peněz. O 20 let později to zkusila znova a představila model RS 220, jež nově využíval frekvenčně modulovaného digitálního signálu. Nyní jsou vlajkovou lodí sluchátka RS 195, se kterými lze bez problému či rušivých elementů poslouchat i za trojicí cihlových zdí. A tomu se říká pokrok!

Absenci kabelu nepoznáte

Možnost vstát od počítače či notebooku a dojít si pro pití či kamkoli jinam bez nutnosti sundávat sluchátka z uší a přijít tak o poslech hudby či filmu je více než lákavá. Bodem k dobru je i skutečnost, že absenci přívodního kabelu nepoznáte na zvukové kvalitě. Sluchátka fungují na digitálním přenosu s velkou šířkou pásma s kódováním 8-FSK, díky čemuž je zvuk kvalitní a není rušen žádnými vedlejšími elementy – zkrátka jako by sluchátka byla připojena kabelem.

Model RS 195 se skládá z vysílače a sluchátek. Na zadní straně mají optický digitální vstup Toslink a analogový 3,5 mm jack. Jako vadu na kráse lze těmto sluchátkům přičíst fakt, že jim chybí plnohodnotné CINCH vstupy a USB konektor, se kterým by se daly přímo spojit s počítačem. Integrovaná zvuková karta by v tomto případě byla milou třešničkou na dortu. Vysílač se napájí síťovým adaptérem a určitě oceníte, že se nezapíná při přístupu signálu, nýbrž pomocí tlačítka na sluchátkách.

Sennheiser RS 195 sluchátka

Maximální komfort

Bezdrátová sluchátka RS 195 jsou circumaurální konstrukce a jejich příjemně měkké náušníky sedí na uších jako ulité. Dobrou zprávou je, že nejsou nijak zvlášť těžká a nebudou vám překážet ani při několikahodinovém nošení. I na řešení náušníků se najde drobná muška a to v podobě potažení pomocí umělé kůže, která se zvláště v letních měsících zapříčiní o nepříjemné pocení uší.

Sluchátka se napájí pomocí dvou AAA akumulátorů, které se nachází pod náušníky a pro jejich případnou výměnu je lze velice snadno vycvaknout. Jestliže si pohráváte s otázkou, zda do nich lze umístit i obyčejné baterie, dovolíme si vám podobně rozhodnutí nedoporučit. Sluchátka by články po vložení do vysílače začaly nabíjet, což by mohlo skončit nechtěnou nehodou či destrukcí modelu.

Poslech, který vás mile překvapí

Sluchátka disponují i možností libovolné tónové korekce, jež se dá ovládat pomocí vysílače a přepínače mode, který se nachází na pravém sluchátku. Vybrat si můžete ze tří možností – tónová korekce bez dalších úprav, egalizace zlepšující srozumitelnost a výraznost mluveného slova a egalizace pro bohatší hudební přednes. Možnost upravit si poslech dle vlastní libosti je sice třešničkou na dortu, pravdou ale je, že by se model RS 195 obešel i bez tohoto bonusu. I bez úprav zvuku totiž hrají perfektně, nabízí živou, rychlou a barevnou reprodukci a svým poslechem nebudete rušit okolí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno